dilluns, 30 d’octubre del 2017

Viure en un cohousing ens fa + intel.ligents


Publicat 6 de març de 2016

Viure en un cohousing ens fa + intel·ligents

«L’ànsia de relació és el desig més poderós de l’home, la passió fonamental, la força que aglutina a l’espècie humana, al clan, a la família, a la societat» Erich Fromm
Què és la intel·ligència col·lectiva?
Les necessitats de l’ésser humà de compartir, aprendre, riure, voler i ser estimat, han existit sempre i han estat determinants en la gestació de la nostra civilització. La majoria d’aquestes necessitats se satisfan mitjançant la pertinença a una comunitat, perquè junts resolem millor les nostres limitacions individuals. Sense el sentit gregari no haguéssim evolucionat com ho hem fet. Ser membre d’un col·lectiu ens produeix benestar i els qui inverteixen temps sent part d’un grup desenvolupen l’anomenada “intel·ligència col·lectiva”. Aquesta intel·ligència social transcendeix les capacitats cognitives i emocionals de cada integrant del grup.
Per què dins d’un grup germina la intel·ligència col·lectiva?
Ser part d’una comunitat ens anima a opinar, a escoltar, a esplaiar-nos, a proposar, a prendre una posició i a decidir, per la qual cosa desenvolupem habilitats que en solitari ometríem. En posar en pràctica aquestes accions usem tècniques de comunicació i negociació que ens fan actuar de forma assertiva, activar la nostra empatia i alimentar el nostre potencial. Aquest còctel de qualitats és terrè fèrtil per a la intel·ligència social, i el requisit indispensable perquè germini és el cercle de confiança: el grup.
Perquè el cohabitatge afavoreix aquest fenomen?
Cohabitatge o cohousing, és sinònim de grup i brinda un ambient ideal per generar intel·ligència col·lectiva. Un cohousing està format per una comunitat de persones diferents i independents, amb un objectiu en comú i reunits per afinitat. Per aconseguir realitzar l’objectiu desitjat els membres accepten una certa uniformitat, desenvolupen tolerància per afavorir la cohesió i cedeixen al egoisme individual. Tots aquests també signes d’intel·ligència.
En la frase “tots para un i un per a tots”, aplicable als grups de cohabitatge, trobem el sentiment de pertinença i la confiança que genera participar d’un col·lectiu. En un cohousing cada individu se sent inclòs, sent als seus companys com a part del conjunt i les solucions s’adopten sempre de forma col·lectiva. La diversitat del grup promou una àmplia recerca d’opcions i alternatives, per tant existeixen grans possibilitats que les decisions siguin més sàvies i enginyoses que les adoptades de forma individual.
Col·laborar = Cohousing
Nostra societat està canviant l’individualitzar pel col·laborar. La tolerància, el respecte i l’intercanvi són pràctiques cada vegada més imprescindibles. La vida en grup és una necessitat, una satisfacció i un privilegi, ens brinda moltes més possibilitats de gaudir i de ser felices, a part d’estimular la nostra intel·ligència. Acompanyats aconseguim més estímuls positius, més reconeixement, i l’acceptació dels companys. Aprendre a viure en grup i a relacionar-nos satisfactòriament és una prioritat i el cohabitatge ens ho regala.
Un home sol amb la seva llança mai podria haver caçat un mamut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El Govern es posa en marxa i presenta el programa COHABITA

https://ultimahora.es/noticias/local/2018/07/31/1016741/acceder-vivie nda-traves-cooperativas.htm